Kağızman Ziraat Odası

ZOBİS
Kağızman Ziraat Odası > Haberler > Kağızman'da yazın gelmesiyle meşhur Kağızman pestili sezonu başladı.

Kağızman'da yazın gelmesiyle meşhur Kağızman pestili sezonu başladı.

Kağızmanlı ev kadınlarının ellerinden yapılan yüzde 100 doğal olan dut pestilleri satışa hazır hale geldi. Bahçecilikle uğraşan birçok aileye de ekonomik gelir sağlayan Kağızman pestilleri doğalığıyla oldukça meşhurlar.

Kağızman’da Pestil Sezonu Başladı

Kars Kağızman’da yazın gelmesiyle meşhur Kağızman pestili sezonu başladı.

Dutların yetişmesiyle yapılmaya başlanan pestiller bezlere serildi. Sabah saatlerinde ağaçlardan sallanan dutlar kaynatılarak erken saatlerinde haşılı hazırlanıp bezlere serilerek güneş ışığına bırakılıyor. Daha sonra güneş ışığında bezlerin üzerinde kuruyan pestiller çıkarılıp demet halinde hazırlanılıyor.

Dut meyvesinden yapılan haşılın bezlere serilmesi ve ardından kurumaya bırakılmasıyla oluşan pestiller şimdiden alıcı bulmaya başladı bile. kha